Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Stojí vám to za to? Aké sú reálne riziká sexu bez ochrany?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 11.01.2017 00:00 sex bez ochrany

Ideme dnes bez ochrany alebo nie? Častá dilema väčšiny milencov pred začiatkom milostného aktu. Reč je o sexe bez ochrany. Poznať minulosť svojho druhého partnera sa oplatí. Ak nemáte dlhoročnú partnerku alebo partnera a chceli by ste si pri najbližšej možnej príležitosti "vrznúť" s cudzou osobou, mali by ste byť ostražitejší v tomto smere. Viete, aké hrozia riziká sexu bez ochrany?

Aké sú dôvody pre používanie kondómu?

Najviac využívanou ochranou počas sexu je stále klasický kondóm. Najčastejšie dôvody pre používanie kondómu ako účinnej ochrany pri sexe je samozrejme zabránenie nechcenému tehotenstvu. To ale každý dobre vie. Nechránený sex však môže privodiť aj rôzne zápaly, ochorenia, či bakteriálne hrozby, ak máte sex s partnerom s neznámou sexuálnou minulosťou. Ešte horšie je, ak si pravidelne doprajete sex na jednu noc. Stojí vám to naozaj za to?

Dôvody, prečo sa najčastejšie milenci chránia pri sexe sú najmä tie, že majú lepší pocit ochrany, nielen pred otehotnením, ale aj pre pohlavnými chorobami a infekciami. Okrem toho ochrana kondómom prináša ochranu pre oboch partnerov, nielen pre jedného. Tiež je možné pomocou kondómu odďaľovať ejakuláciu, keďže tento malý kúsok gumy znižuje trenie, ku ktorému dochádza medzi penisom a vagínou. Pri každom styku je možné si dať iný druh kondómu, od klasického cez farebný, s vrúbkami, vibrovaním, či spôsobujúcim teplo alebo chlad. Možností je veľa a každý si vyberie to pravé, čo mu vyhovuje.

Aké sú reálne riziká sexu bez ochrany?

Prejdime k závažnejším pohlavným chorobám, ako sú kvapavka, syfilis a tiež aj HIV/AIDS.

Vedeli ste, že kvapavka je najbežnejšou prenosnou pohlavnou chorobou? Trpia ňou najčastejšie mladí jedinci, ktorí často striedajú viacero sexuálnych partnerov. Prenos je možný stykom alebo aj orálne.

V prípade ďalšej pohlavnej choroby platí, že ju spôsobuje baktéria, ktorá sa dostáva do tela cez porušenú pokožku buď v okolí úst alebo v oblasti konečníka (genitálií). Ide o syfilis a ide o veľmi nákazlivé ochorenie a môže sa prenášať aj orálnym alebo vaginálnym stykom (sú tiež prípady prenosu cez bozk).

Poslednou je HIV/AIDS ochorenie. Veľa sa o tejto chorobe hovorí a ak ju niekto dostane, nechce veriť, že sa to mohlo stať práve jemu. Zlou správou je, že sa táto nemoc stále rozširuje a vzrastá počet jedincov ňou nakazených. Vírus HIV najčastejšie napadá biele krvinky a tým ohrozuje celkovú obranyschopnosť jedinca. Dokonca po nejakom čase je imunita taká ohrozená, že človeka môže zabiť aj obyčajné prechladnutie či chrípka.

Tak ešte stále si myslíte, že vám stojí za to, mať sex bez ochrany s cudzou osobou? Ako ste na to vy so sexom bez ochrany? Mávate ho často alebo nič nepodceňujete a dbáte na dostatočnú ochranu? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom. Mohli by vás tiež zaujímať témy: "Poznáte následky sexu bez ochrany?" alebo "Odhaľte, čo vás môže zaskočiť pri sexe s kondómom?" alebo "Análny orgazmus: Čo o ňom neviete?"

Zvýšte si libido so Zerexom  



kondóm sex bez ochrany
Magazín arrow
Magazín arrow