Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Kámasútra: Ak sa veci neuberali správnym smerom

30.04.2014 00:00 Kámasútra: Ak sa veci neuberali správnym smerom

V každom ľúbostnom vzťahu dochádzalo (aj dochádza a stále bude) k situáciám, ktoré nie sú vždy podľa predstáv oboch partnerov. Z minulosti sú známe záznamy o kurtizánkach (neviestkach), čo presne robili, ako sa správali voči svojim „partnerom,“ ak sa veci neuberali tým správnym smerom, ako práve ony chceli. Viac o ich postupoch sa dozvedáme z tajomnej a múdrej knihy Kámasútry.

Využiť muža najviac ako sa dá a poslať ho preč...

V sekcii svojho opisovania, známy pisateľ Kámasútry Vátsjájana, prezentuje osem znakov znamenajúcich pre vtedajšie neviestky, že ju jej partner nemá rád a prestáva ju milovať. Pozrime sa na niektoré z nich.

Ako prvý príklad uvádzame, že si neviestka mala dávať pozor na sfarbenie jeho tváre a zvrat v jeho normálnej nálade. Že sa skutočne niečo deje a nie je to v poriadku, značilo aj to, že jej začal vedome hovoriť nepravdy, alebo ju ignoroval a sľúbil jej nesplniteľné prísľuby, ktoré však nikdy nedokázal splniť.

Ďalším príznakom bolo, keď sa muž začal so svojím blízkym okolím dorozumievať posunkovou rečou. Ba ešte horšie bolo, ak si začal šepkať so svojím služobníctvom v prípadoch, keď mu bola doručená osobná správa od niekoho neznámeho. V okamihu, ak neviestka zistila, že sa emócie jej partnera premieňajú, musela promptne zareagovať s cieľom získania a nadobudnutia čo najväčšej časti jeho majetku a statku.

Stávalo sa, že posielala svoje služobníctvo prezlečené za exekútorov, aby zobrali z jeho domu tie najvzácnejšie a najcennejšie časti majetku. V takomto prípade mala právo sa svojho partnera a milenca zároveň zhostiť ešte skôr, ako by to urobil on sám. Vtedajšie postavenie jej to umožňovalo.

Starší mysliteľ radil to, aby každá kurtizána ponižovala svojho muža spôsobom, že sa vysmievala z jeho nadobudnutého vzdelania a zmýšľania. Alebo ak bola dobre oboznámená o niečom, čomu on vôbec nerozumel, tak smela na to narážať rovnako. Tiež smela u ďalších mužov ukazovať a zdôrazňovať práve nedostatky svojho partnera, pričom on tiež dobre vedel, že ich má. Vysmievať sa svojmu partnerovi mohla aj v prípadoch, keď sa snažil pred služobníctvom na ňu zapôsobiť.

Výnimkou nebolo aj verejné odsúdenie jeho výkonu v posteli, buď jemnejším alebo hrubším spôsobom. Všetko záviselo od nej, pre aký spôsob sa nakoniec rozhodla. Častokrát odmietala aj partnerovo bozkávanie, či prituľovanie sa, najmä v prípadoch, keď muž s ňou súložil. Vtedy predstierala vyčerpanosť a slabosť, čo bolo pre neho veľkým potupením.

V prípadoch, keď muž stále chodil za ňou domov, mala dovolené ho z domu vyhnať preč. Iba takýmto spôsobom, píše Kámasútra, smela neviestka splniť svoju povinnosť konkubíny (družky žijúcej s mužom bez sobáša), ktorá značila uspokojovať potreby mužov pre svoje potešenie aj za odmenu, dostať od mužov všetko, na čo si len pomyslela a následne sa ich zbaviť a poslať preč zo svojho života. Konštatujeme v závere nášho článku, že to nebolo nič príjemné.

Je pravdou, že slávna erotická Kámasútra neinformuje len o príjemných a slastných zážitkoch, ale aj o takýchto, skôr nepríjemných. A preto si uvedomujte aj vy, že vzťah je niečo živé, neustále sa vyvíjajúce a je potrebné k nemu pristupovať zodpovedne, lebo samotné podceňovanie sa nemusí vždy vyplatiť a koniec môže byť naozaj krutý a veľmi veľmi nepríjemný pre obe pohlavia...



partnerské problémy pod papučou partnerské hádky
Magazín arrow
Magazín arrow