Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Aj muži majú svoje dni: A takto sa to prejavuje!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 26.02.2019 00:00 aj-muzi-maju-svoje-dni

Zvýšená citlivosť, podráždenie, strata libida alebo výkyvy nálad - to sú bežné prejavy predmenštruačného syndrómu. Sú to však aj prejavy meniacej sa hladiny testosterónu u pánov. Znamená to, že aj muži majú svoje dni?

Výkyvy hladiny mužského hormónu sa u silnejších polovičiek prejavujú na dennej báze. Zatiaľ čo medzi siedmou a deviatou hodinou ráno sú jeho hodnoty na maxime, postupne v priebehu dňa klesá. Čo všetko má na to vplyv a kedy telo signalizuje problém?

Z odborných kruhov: čo je IMS?

Ženy poznajú skratku PMS (predmenštruačný syndróm) už od svojej puberty, pretože v období pred menštruáciou zažívajú citlivosť, bolesti, nepríjemné migrény. Vedeli ste však, že je definovaný aj podobný syndróm u mužov? Jeho skratka je IMS (Irritable Male Syndrome) a voľný preklad by znel ako “syndróm dráždivého muža”. Tento termín zaviedol psychoterapeut a autor Jed Diamond, PhD.

Mnohí muži uvádzajú počas určitých období zmeny nálad, zníženú sexuálnu túžbu, celkovú telesnú nepohodu, zmätenosť, nedostatok energie, depresie. Kým niektorí muži príznaky takmer nevnímajú, pre iných môžu byť výraznejšie a môžu byť ako nepríjemné ako tie, ktoré zažívajú mnohé ženy.

Medzi ďalšie prejavy môžu patriť: únava, zmätenosť, depresie, hnev, nízke sebavedomie, znížené libido, úzkosť, precitlivenosť .

Čo ovplyvňuje IMS?

Dôležitým ukazovateľom sa javí hladina hormónov, ktorú ovplyvňuje:

● vek - hladina mužského testosterónu začína klesať už po tridsiatke,

● nedostatok spánku,

● stres,

● strava,

● telesná hmotnosť,

● choroby,

● poruchy príjmu potravy.

Do zbrane (a do boja) proti mužským dňom

IMS nie je uznaná ako lekárska diagnóza a nevenuje sa jej dostatočná pozornosť. Muži sa s ňou musia vysporiadať sami. Ako zvádať príznaky?

  1. Nájsť spôsoby na zvládanie stresových situácií - sem patrí zameranie sa na vyváženú zdravú stravu plnú potrebných vitamínov a minerálov, pravidelné cvičenie, dostatočný spánok;
  2. Zmeny životného štýlu - zahŕňajú obmedzenie fajčenia, alkoholu, kalorických jedál a fast-foodu;
  3. Starostlivosť o svoje sexuálne zdravie - dlhodobo udržiavať sexuálnu kondíciu, podporiť libido a pozitívne ovplyvniť hladinu testosterónu môžu páni prostredníctvom prírodného doplnku Zerex Ultragold. S obsahom macy peruánskejkotvičníka zemného, zinku a vitamínov predstavuje optimálne riešenie nielen ako prevencia, ale aj ako pomoc pri problémoch s erekciou.



pálenie záhy
Magazín arrow
Magazín arrow