Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

9+1 výhod milostných hrátok: TOTO všetko vie zlepšiť pravidelný sex!

11.06.2019 00:00 9-benefitov-pravidelneho-sexu-imunita-zdrave-srdce-aj-lepsia-plodnost

Skvelou správou je, že pozitívny vplyv sexu nespočíva len v zachovaní života a krátkodobom potešení tela. Naša sexualita posilňuje naše zdravie - fyzické aj psychické. Ako na náš život vplýva pravidelný sex?

V prvom rade, na sex sa netreba pozerať ako na niečo, čo vyvoláva znechutenie alebo rozpaky. Zdravotné výhody sexu nie sú len predmetom dohadov, ale sú podložené vedeckými štúdiami vykonávanými po celom svete. Poďte sa s nami pozrieť na 9 + 1 najväčších zdravotných benefitov pravidelného sexu.

#1 Sex pomáha zlepšiť plodnosť

Vďaka štúdiám sa prišlo na skutočnosť, že čím častejšie budete praktizovať akt lásky, tým kvalitnejšie budú vaše spermie. Kvalita spermií je najlepšia, keď mal muž sex naposledy +/- dva dni pred testovaním. Po 10 dňoch abstinencie sa však výrazne znížil. Ak sa pokúšate o dieťa, venujte sa sexu s partnerkou aspoň dvakrát týždenne, a to nielen v čase ovulácie ženy.

Častý sex však pomáha aj ženám. Pravidelný sex umožňuje dostať ženské hormóny do rovnováhy, čím sa môžu opäť zvýšiť šance na počatie.

Podporou mužskej plodnosti môžu byť aj prírodné doplnky výživy na zachovanie sexuálnej vitality a kondície Zerex Ultragold. Podporuje tvorbu mužského pohlavného hormónu, chuť na sex a pôsobí na udržanie správnej funkcie reprodukčného ústrojenstva.

#2 Podpora psychického zdravia

Sex posilňuje sebaúctu a podporuje celkový dobrý pocit. Môže to znieť absurdne, ale vďaka pravidelnému sexu sa dokážu posilniť vzťahy nielen dvoch zúčastnených. Pozitívne následky sa odrazia na pozitívnejších vzťahoch s rodinou, priateľmi či kolegami.

#3 Lepšia imunita

Obrovský zdravotný prínos sexu je jeho pozitívny vplyv na imunitný systém. Výskumní pracovníci na Wilkes University of Pennsylvania zistili, že pohlavný styk raz alebo dvakrát týždenne zvyšuje hladinu protilátky v tele nazývanej imunoglobulín A alebo IgA. Tá môže chrániť pred prechladnutím a chrípkou.

Ľudia, ktorí majú sex viac ako raz týždenne, majú o 30 % vyššiu hladinu IgA ako tí, ktorí ho nemajú tak často.

#4 Pravidelný sex zvyšuje libido a pomáha s vaginálnou suchosťou

Najlepším prostriedkom proti ubúdajúcej chuti na sex je viac sexu. Ženám pomáha pravidelný sex s problémom vaginálnej suchosti. Podporuje vaginálnu lubrikáciu, prietok krvi do pošvy a elasticitu tkanív. To všetko prispieva k lepšiemu a príjemnejšiemu sexu - tiež aj k zvýšenému libidu.

#5 Možný koniec problémov s vysokým tlakom

Pohlavný styk na pravidelnej báze môže pomôcť znížiť systolický krvný tlak. Pre ľudí s problémami vysokého krvného tlaku to môže byť tá najpríjemnejšia liečba, akú kedy podstúpili. Čo myslíte?

#6 Orgazmy pomáhajú tlmiť bolesti

Počas orgazmov sa v tele uvoľňuje hormón, ktorý pomáha výrazne zlepšiť prah bolesti. Vďaka tomu je sex jedným z najlepších prostriedkov, vďaka ktorým sa dokáže človek vyrovnať s rôznymi bolesťami.

#7 Nižšie riziko srdcového infarktu

Jedna štúdia na Queen's University Belfast zistila, že sex trikrát týždenne môže znížiť riziko srdcového infarktu alebo mozgovej príhody na polovicu. Predpokladá sa, že keď muži majú pravidelný sex, majú lepšiu cirkuláciu krvi a zdravšie cievy.

Ďalšia štúdia izraelských vedcov zistila, že ženy, ktoré mali dva orgazmy týždenne, boli až o 30 % menej náchylné na ochorenie srdca ako tie, ktoré nemali sex alebo orgazmus.

#8 Sex ako liek proti stresu, depresii aj nespavosti

Vitaj pravidelný sex a zbohom depresia. Sex umožňuje lepšie vyrovnanie sa so stresom a rôznymi negatívnymi emóciami, s ktorými sa počas života stretávame. Príjemnejší spôsob zrejme nenájdete, a navyše, nepotrebujete naň recept od lekára ani dovolenku na zotavenie.

#9 Môže pomôcť riešiť problém s inkontinenciou

Sex môže tiež slúžiť ako tréning panvového dna a to vďaka pravidelným orgazmom. Pracujú na svaloch panvového dna, posilňujú a tonizujú. Mať silnejšie panvové svaly znamená menšie riziko nehody a úniku moču.

#10 Spaľovanie extra kalórií

Tridsať minút intenzívneho pohlavného styku môže spáliť až 100 kalórií. Striedanie rôznych polôh umožňuje “precvičiť” rôzne svalové partie. Rôzne polohy a spôsoby môžete tiež “odkukať” zo sexuálnej príručky Zerexsutry, ktorá je pre tento účel ako stvorená.

 

 

A aké výhody v sebe obnáša pravidelný orgazmus u žien? Čítajte ďalej!



pravidelný sex
Magazín arrow
Magazín arrow