Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

5 vecí, ktoré by ste mali vedieť o mužskej obriezke

Autor článku: redakcia Zerex.sk 29.09.2016 00:00 5 vecí, ktoré by ste mali vedieť o mužskej obriezke

Mužská obriezka, áno či nie? Väčšina mužov ju nemá a aj tak to nemá žiadny vplyv na ich mužnosť. Môže mužská obriezka ovplyvňovať spoločný život s partnerkou? Ovplyvňuje spoločný intímny život? Toto a ešte viac o mužskej obriezke zodpovieme v dnešnom článku.

Mužská obriezka, čo je dobré o nej vedieť?

Možno sa pýtate aj vy, čo to je mužská obriezka? Pýtate sa, pretože váš partner ju nemá alebo aj keď ju má, nikdy ste to detailnejšie neriešili. Odborne sa obriezka u muža nazýva „cirkumcízia“ a jedná sa o chirurgické odstránenie predkožky na penise. V našich zemepisných šírkach je tento úkon stále pomerne málo zaužívaný.

V niektorých štátoch sa jedná o bežný úkon spájajúci sa s príslušným druhom viery alebo ako prevencia pred šírením chorôb a vírusov. Na Slovensku sa muži rozhodujú pre tento úkon predovšetkým zo zdravotných príčin. Čo by ste si mali o nej ešte vedieť, ak by ste sa rozhodli pre tento chirurgický úkon? Hlavne to, že nespôsobuje pokles erekcie, ani nevplýva na mužskú potenciu, či dráždivosť. Skôr má opačný efekt a priaznivo vplýva na intímny život – aj muža aj ženy.

Zdravotné pozitíva obriezky

Najväčším pozitívom obriezky u muža je pokles vzniku infekcií na penise. Muž, ktorý podstúpil obriezku je tak bezpečnejší aj pre partnerku, pretože neprenáša na ňu vírusy. Okrem toho sa znižuje u mužov s obriezkou nebezpečenstvo nákazy vírusom HIV, či ďalších chorôb.

Možné riziká a slabé stránky obriezky

V podstate žiadne nie sú, ak sa muž oddá do rúk skutočných odborníkov na obriezku. Znamená to, že obriezku nerobí nejaký „podomový“ lekár a neodborník, ktorý môže narobiť viac škody ako osohu na mužskom pohlavnom úde.

Obriezka a sexuálny život z pohľadu mužov

Každý muž je iný a na každého muža môže mať obriezka iný vplyv. Vo väčšine prípadov sa však dokázalo, že intímny život muža s obriezkou sa zlepšil - predĺžila sa samotná doba vzrušenia u muža. Prečo je to tak?

Žaluď neobrezaného muža pod predkožkou je kvôli vyššej vlhkosti viac citlivejší na vonkajšie podnety. V mnohých prípadoch je práve toto rozhodujúci faktor pri skorej ejakulácii. V konečnom zúčtovaní obriezka v žiadnom prípade nevplýva na celkovú potenciu muža.

Obriezka a sexuálny život z pohľadu žien

Ženy sú spokojnejšie a pokojnejšie s mužom, ktorý má obriezku, pretože ich penis je čistejší, zdravší, voňavejší a suchší. V konečnom zúčtovaní ich takýto penis môže viac vzrušovať. Ale takisto platí, sto žien, sto chutí, každá je iná a každej sa páči niečo iné.

Aký názor máte vy na obriezku u muža? Má ju váš partner alebo ste ju podstúpili aj vy? Aký je váš intímny život odvtedy, čo ju máte (má váš partner)? Podeľte sa s nami o vaše názory v Zerex diskusii pod článkom!

Zerex Klasik pre lepšiu erekciu



o mužoch penis
Magazín arrow
Magazín arrow