Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

5 tipov, ktoré sa postarajú o podporu erekcie

Autor článku: redakcia Zerex.sk 11.12.2018 00:00 5 tipov, ktoré sa postarajú o podporu erekcie

Sex je nielen zábavnou činnosťou, ale aj prostriedok na utuženie vzťahu, budovanie vzájomnej dôvery alebo plodenie potomkov. Čo sa dá robiť, keď to z intímneho hľadiska nefunguje tak ako kedysi? Ako sa dá prirodzene podporiť erekcia?

Keď sú intímne chvíle narušené stratou erekcie, nastáva niekoľko situácií naraz. Negatívne emocionálne reakcie na oboch stranách môžu smerovať k nežiaducim výčitkám, pocitom viny či k pocitu, že pre partnera nie sme dostatočne atraktívne. Za ťažkosťami s erekciou môžu stáť fyziologické aj psychologické príčiny. Čo robiť, ak sa dostaví takýto problém? Týchto päť užitočných tipov sú základom pre podporu erekcie v každom veku.

#1 Zbohom, cigarety!

Muži, ktorí fajčia, sú nielen vystavení riziku erektilnej dysfunkcie, ale aj vážnym ochoreniam, napríklad rakovine pľúc či srdcovo-cievnym chorobám.

Výskum vedcov Urologického oddelenia a Centra reprodukčnej medicíny v Houstone podrobne opisuje túto súvislosť. Fajčenie cigariet dokázali priamo prepojiť s erektilnou dysfunkciou, epidemiologickými asociáciami, závislosťou od dávky a účinkami odvykania od fajčenia na zlepšenie kvality erekcie.

Záver? V záujme zachovania zdravej sexuality a pevnej erekcie: čím skôr prestane muž fajčiť, tým lepšie.

#2 Strava a živiny sú základom pre kvalitnú erekciu

Údaje výskumu uverejnenom v Oxford Academic naznačujú, že zvýšený obvyklý príjem špecifických potravín bohatých na flavonoidy je spojený so zníženým výskytom erektilnej dysfunkcie.

Muži, ktorí konzumujú tri alebo štyri razy v týždni porcie potravín a nápojov obsahujúcich flavonoidy (jahody, citrusové plody, červené víno), môžu znížiť riziko erektilnej dysfunkcie.

Ďalšou z potrebných látok a jedným z najbežnejších doplnkov stravy na pomoc pri poruchách s erekciou je L-arginín. Prirodzene sa nachádza v mäse, hydine a rybách. Je to aminokyselina, ktorá pomáha v tele vytvárať proteíny a tiež aj oxid dusnatý. Ten je dôležitý pre erekciu, pretože pomáha prekrviť nevyhnutne dôležité cievy v penise.

Podporuje tiež dobrý výkon, čo môžeme považovať za čerešničku na torte. L-arginín poznajú aj športovci, ktorí ho s obľubou používajú aj na regeneráciu po športových výkonoch.

#3 Afrodiziaká môžu účinne pomôcť

Dobre známy ženšen alebo inak Panax ginseng, je v tradičnej východnej medicíne považovaný za všeliek alebo aj “elixír života”. Prečo? Podieľa sa na:

  • zvýšení vitality,
  • zlepšení imunity,
  • správnom fungovaní organizmu,
  • spomalení starnutia,
  • revitalizáciu unaveného tela,
  • odbúranie stresu,
  • ochranu nervových tkanív,
  • lepšej výkonnosti,
  • zlepšovaní pamäti a pozornosti, schopnosti sústrediť sa,
  • povzbudení a prekrvení (aj pohlavných orgánov).

Ženšen má silu “rozpáliť” muža i ženu, podporuje totiž činnosť srdcovo-cievneho systému a prekrvenie. Ako afrodiziakum sa používa už stovky rokov.

Rovnako rokmi overený je aj kotvičník zemný, ktorý patrí medzi najsilnejšie prírodné afrodiziaká. Vďaka tomu nájdeme kotvičník v čajoch na povzbudenie, ale aj ako súčasť prírodných doplnkov výživy na erekciu. Všetky tieto produkty môžu napomôcť pri podpore kvality prirodzenej erekcie.

#4 Cvičenie a zbavenie sa nadváhy

Zníženie telesnej váhy, dobrá kondícia... Poriadne si “zamakať” a stratiť nielen pot, ale aj prebytočné kilogramy vďaka silovým a aeróbnym aktivitám pomôže zlepšiť a podporiť aj erekciu.

Či už sa muž rozhodne pre ľahšiu turistiku, kratší, zato náročný HIIT tréning, alebo poctivú prácu s ťažkými činkami, mal by si vybrať aktivitu, ktorá ho bude baviť.

Čím vyššiu má muž nadváhu, tým je riziko nedostatočnej erekcie vyššie.

Dánski a švédski vedci zverejnili v roku 2018 systematický prehľad súvislostí erektilnej dysfunkcie a cvičenia.

Erektilná dysfunkcia je zvyčajne naviazaná na sieť úzko súvisiacich kardiovaskulárnych rizikových faktorov, ako je fyzická nečinnosť, obezita, hypertenzia a metabolický syndróm. Fyzická aktivita sa ukázala byť ochranným faktorom proti erektilným problémom.

Fyzická aktivita alebo cvičenie by mala byť preto bežnou dennou rutinou muža, podobne ako napríklad čistenie zubov.

#5 No stress

Ťažkosti s erekciou môžu nastať aj vtedy, keď stres nie je len príležitostným návštevníkom, ale každodennou súčasťou. Neustály stres môže poškodiť krvné cievy a spôsobiť vážne zdravotné problémy. Ide napríklad o vysoký krvný tlak, srdcové choroby, obezitu, cukrovku a - stresom vyvolanú erektilnú dysfunkciu.

Stres môže vplývať na zastavenie erekcie - na základe povelov mozgu. Znamená to, že telo môže produkovať stresový hormón kortizol na úkor testosterónu. A ako sme už uviedli, testosterón je pre erekciu nevyhnutný.

Zbaviť sa stresu je jednou z najlepších vecí, akú môže muž urobiť nielen kvôli podpore erekcie. Či už pre tento účel použije športové aktivity, meditáciu alebo vypnutý mobil po pracovnej dobe, môže to priniesť blahodarný efekt pre celý jeho organizmus.



podpora erekcie
Magazín arrow
Magazín arrow