Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

5 tipov, ako prirodzene oddialite menopauzu

Autor článku: redakcia Zerex.sk 23.09.2019 00:00 5-tipov-ako-prirodzene-oddialite-menopauzu

Vedeli ste, že niektoré skupiny potravín v kombinácii so životným štýlom vedia prirodzeným spôsobom pomôcť k oddialeniu alebo priblíženiu menopauzy?

Prečo je príliš skorý nástup menopauzy nežiadúci?

Nástup obdobia so sebou vo všeobecnosti prináša mnoho zmien. Ak však príde príliš zavčasu (pred dosiahnutím 40. roku veku do 45. roku), hovoríme o predčasnej menopauze. Tá so sebou môže priniesť množstvo rôznych zdravotných komplikácií. Výkyvy hormónov spôsobujú časté zmeny nálad, stratu sexuálnej túžby a libidaale aj vyššie riziko srdcovo-cievnych ochorení a osteoporózy.

Vedci zistili, že...

Štúdia britských vedcov na Univerzite v Leeds skúmala vzťah medzi stravou a začiatkom menopauzy. Zistlilo sa, že určité skupiny potravín môžu ovplyvniť vek, v ktorom sa začína menopauza . Úpravou stravy je teda možné docieliť jej oddialenie.

TOTO je možné urobiť proti predčasnému príchodu menopauzy

#1 Posvieťte si na stravu - môže menopauzu urýchliť, aj oddialiť

Spomínaná štúdia ukázala, že vysoký príjem zdravých potravín, ako sú ryby a čerstvé strukoviny (hrach, zelená fazuľa), bol spojený s neskorším nástupom menopauzy, zatiaľ čo vysoká spotreba bielych cestovín a ryže bola spojená so skorším začiatkom.

#2 Nezabúdajte na vitamíny a minerály na podporu imunitného systému

Potreba dopĺňania dôležitých vitamínov a minerálov je nevyhnutná na podporu imunity, prevencie vírusových a bakteriálnych ochorení, ale aj k správnej činnosti srdca a ciev. Tieto vlastnosti v sebe spája aj originálna receptúra výživového doplnku Zerex Daily Complex.

Tento prírodný doplnok výživy kombinuje vysoko účinné zložky - vitamín C, betaglukán, echinacea, ďumbier lekársky, zinok, ktoré sa podieľajú na aktivácii imunitného systému. Okrem prevencie vírusových a bakteriálnych ochorení majú obsiahnuté zložky pozitívny vplyv na odolnosť voči stresu, činnosť srdca a ciev. Správne fungujúci imunitný systém zohráva dôležitú úlohu aj pri znížovaní rizika vzniku nádorových ochorení.

#3 Cvičenie zbytočne neodkladajte

Všimli ste si, že s pribúdajúcim vekom je stále ťažšie zbaviť sa prebytočných kilogramov? Fyzická aktivita počas dospelosti je spojená s neskoršou menopauzou a dlhšou reprodukčnou schopnosťou. Pozor však na náhle a rapídne zníženie telesnej hmotnosti. Mohlo by totiž okrem zníženia váhy spôsobiť aj zníženie hladín estrogénu, čím by sa mohla menopauza urýchliť.

#4 Fajčenie. Zlozvyk, ktorý urýchli menopauzu

Indickí vedci prostredníctvom štúdie Faktory životného štýlu a výživy určujú vek pri prirodzenej menopauze poukázali na zaujímavý fakt. Fajčenie urýchľuje menopauzu o 1,5 až 2 roky. Aromatické uhľovodíky prítomné v cigaretovom dyme sú toxické pre ovariálne folikuly, ktoré vedú k zníženým hladinám estrogénu, a tým aj k menopauze. Možno je teda konečne načase zbaviť sa zlozvyku nastálo.

#5 Čajom proti menopauze

Vďaka obsahu antioxidantov a flavonoidov obsiahnutých v čaji môže pravidelná konzumácia čaju oneskoriť nástup menopauzy. Pôsobia totiž proti degeneratívnym procesom v tele. Antioxidanty sa tiež podieľajú na spomaľovaní starnutia, čo ocení najmä naša pokožka, a priaznivo ovplyvňujú aj kvalitu vlasov a nechtov.

Ku krásnej pokožke, zdravým vlasom a pevným nechtom vám môže pomôcť aj výživový doplnok Zerex Zinok. Obsahuje vysoko koncentrované prírodné zložky, ktoré priaznivo ovplyvňujú kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Jeho originálna receptúra kombinuje tradičné bylinky, vitamíny a niekoľko ďalších účinných zložiek, ktoré podporujú rast a lesk vlasov a zlepšujú ich elasticitu, pôsobia revitalizujúco na pleť a spevňujú nechty.

 

V ďalšom článku sa dočítate o účinných spôsoboch, ktoré vám pomôžu pri nepríjemných príznakoch menopauzy:



menopauza
Magazín arrow
Magazín arrow