Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

5 mýtov o prírodných afrodiziakách. Dá sa spoľahnúť na prírodu?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.11.2017 00:00 prírodné afrodiziaká

Čoraz viac mladých mužov sa sťažuje na problémy s erekciou. Vyhľadať pomoc lekára je pre mnohých z nich mimo zónu komfortu, a preto najprv siahajú po prírodných riešeniach. Na čo si pri ich výbere musíme dávať pozor? Pozrime sa bližšie na najčastejšie mýty, ktorými sú opradené prírodné afrodiziaká.

1. Prírodné afrodiziaká sú placebo – za všetkým je mozog

Duševný stav hrá pri mužskej sexualite dôležitú úlohu – nič to však nemení na skutočnosti, že i pomoc z prírody dokáže ovplyvniť niektoré fyziologické procesy. Nemusíme byť ani vedcami na to, aby sme sami na sebe vypozorovali, že napríklad taký zázvor alebo čili papričky zvyšujú našu teplotu, prekrvenie celého tela a tým aj chuť na sex. Libido posilňuje aj ženšen a do istej miery i potraviny, obsahujúce aminokyselinu L-arginín. Medzi najsilnejšie prírodné afrodiziaká patrí bylinka Kotvičník zemný, ktorá prispieva k tvorbe mužského pohlavného hormónu a tým aj k lepšej a pevnejšej erekcii.

2. Prírodné prostriedky sú riskantné – môžu poškodiť zdravie

Samozrejme, aj pri doplnkoch stravy na prírodnej báze je dôležité, riadiť sa pokynmi od výrobcu a neprekračovať odporúčanú dennú dávku. Ak sa liečite na srdcovo-cievne, neurologické, urologické či pohlavné choroby, určite by ste užívanie prírodných afrodiziak mali konzultovať s vaším lekárom. Kvalitné, úradmi schválené prípravky na podporu potencie, by mali byť 100% bezpečné a bez vedľajších účinkov. Dávajte si však pozor na neserióznych výrobcov a kontroverzné afrodiziaká – napríklad také „španielske mušky” vám môžu skôr uškodiť ako pomôcť, nakoľko môžu pôsobiť príliš dráždivo na urogenitálny trakt.

3. Musím užiť veľa tabletiek, aby som pocítili účinok – ide to do peňazí

Pri prírodných afrodiziakách v akejkoľvek forme je dôležitá koncentrácia účinných látok. Vysoko koncentrované bylinné prípravky, ktorých zložky priamo ovplyvňujú hormonálny systém a krvný tlak, majú spravidla rýchly nástup. Napríklad tabletky Zerex Extralong, na báze Kotvičníka zemného, Ženšenu pravého a Macy peruánskej, účinkujú približne 1 hodiny od užitia, vďaka vysokému obsahu bylinnej zložky.

4. Keď užívam prírodné afrodiziaká, je jedno, čo zjem

Je naivné myslieť si, že jedna dávka byliniek alebo čaj na libido okamžite vyriešia všetky vaše problémy s erekciou. Sexuálne zdravie muža totiž do veľkej miery záleží aj od životného štýlu. Konzumujete každý deň mastné jedlo, fajčíte a preháňate to s alkoholom? Niet divu, že váš zvýšený cholesterol a zúžené cievy zhoršujú vašu erekciu. Pestrá, vyvážená strava a dostatok pohybu robia zázraky. Ak vám prírodné afrodiziaká nezaberajú, pozrite sa kritickým okom na váš momentálny životný štýl.

5. Medzi prírodnými afrodiziakami nie sú veľké rozdiely v kvalite

Nie je jedno, aké doplnky výživy na libido kupujete. Vždy si dôkladne preštudujte popis od výrobcu – zistíte, že jednotlivé značky pracujú s rôznou koncentráciou bylín a dokonca i s rôznymi časťami rastlín (koreň, kvet, listy…). Kvalita týchto výrobkov závisí od času zberu rastlín, spôsobu ich spracovania, balenia aj skladovania. Najlepšiu predstavu o kvalite jednotlivých prírodných afrodiziak vám dá vlastná skúsenosť a skúsenosti iných užívateľov. Zaváži aj názor odborníka na slovo vzatého – sexuológa. Tip na záver: Vedeli ste o tom, že aj vôňa môže pôsobiť ako afrodiziakum? Prečítajte si viac o tom, ako pôsobia afrodiziakálne parfumy, ktoré využívajú silu prírodných aróm.  



libido chuť na sex prírodné afrodiziaká bylinky na libido
Magazín arrow
Magazín arrow