Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

4 pozitívne účinky sexu, alebo prečo mať sex častejšie.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.05.2015 00:00 dôvody, prečo mať sex častejšie

Sex má pozitívne účinky a zaraďuje sa k zdravým aktivitám. Toto tvrdenie zaiste nepočujete po prvýkrát. Sex má priaznivé účinky na celý organizmus. Okrem toho prináša príjemnú náladu, zlepšuje telesnú hmotnosť a podporuje chudnutie. A to nie je všetko. Bolo by na škodu si ho odopierať, keď má tak veľa pozitívnych vlastností. Nebojte sa a doprajte si sex s partnerkou tak často, ako vám to čas dovolí. Priblížme si 4 hlavné dôvody, prečo by ste mali mať sex častejšie ako doposiaľ. Aké sú hlavné pozitívne účinky sexu?

1. Zlepšené zdravie a imunita

Sexovať sa oplatí, pretože pravidelný sex posilňuje ľudské zdravie a imunitu. Ak budete pravidelne a aktívne praktizovať sex, budete menej chorí. Okrem toho aktívny pohlavný život znižuje riziko srdcových chorôb až o polovicu. V neposlednom rade pravidelný sex pomáha aj mužskej erekcii a potencii. 

2. Viac šťastia a dobrej nálady

Šťastie a sex spolu úzko súvisia. Pri milostnom akte sa dostávajú do tela „endorfíny“, látky známe ako hormóny šťastia. Dobrá nálada bude cirkulovať celým vaším telom po skutočne celý deň. Rovnako bude kolovať krv vaším penisom, čím ho dostatočne prekrví.

3. Lepšia postava a menej „kilečiek“

Túžite po lepšej postave? Chcete zhodiť pár kíl, no nechce sa vám behať alebo cvičiť? Máme pre vás riešenie. Začnite pravidelne praktizovať pohlavný styk. Sexom dokážete naozaj znížiť telesnú hmotnosť, je to dokázané. Patrí k efektívnym prostriedkom na chudnutie. Praktizujte sex tak často, ako sa len dá, pretože vám pomôže zlepšiť postavu a  kilečká.

Zhoďte zo svojich rizikových partií až vyše 300 kalórií už za pol hodinu intenzívneho intímneho styku. Spojte príjemné s užitočným a netrápte sa už viac pri aktivitách, do ktorých sa musíte nútiť a žiaľ očakávaný výsledok týkajúci sa lepšej telesnej hmotnosti sa nie a nie dostaviť.

4. Menej stresu a napätia

Mávate stresujúce stavy alebo stavy napätia? Viete, aké sú nebezpečné, ak sa opakujú každý deň. Preto zmeňte to a využite ako nástroj proti týmto stavom práve sex. Áno, je dokázané, že pravidelným sexuálnym stykom razantne znížite svoj stres a napätie. Pomáhajú pritom už spomínané endorfíny, ktoré navodia príjemnú náladu a atmosféru do celého tela. Tú potom budete môcť šíriť aj do svojho okolia. Nehovoriac o tom, že s lepšou náladou sa budete cítiť lepšie a aj fyzicky, či psychicky odolnejší, čím sa vám bude lepšie dariť zvládať denné povinnosti, či riešiť vzniknuté problémy.

Nesnažte sa nútiť sa do pravidelného intímneho styku. Robte to spontánne a naučte to aj svoju partnerku, či partnera. Všetko je o praxi a chuti na seba samých.

Praktizovať sex pravidelne sa oplatí, ako ste mali možnosť sa o tom presvedčiť aj v našom článku. Sex znamená viac zdravia a sebavedomia do ďalších všedných dní, tak to zákonite využívajte aj vy. Nebuďte mrzutí, ak sa vám všetko hneď nepodarí. Chce to iba čas a pozitívne výsledky sa istotne dostavia aj v intímnom živote. Ak by ste mali aj naďalej problémy v sexe, nezabúdajte, že sú tu vhodné doplnky výživy.



sex zdravie potencia stres
Magazín arrow
Magazín arrow