Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Prečo poriadne nestojí? Tu je 5 najčastejších dôvodov a ich riešenia!

25.02.2019 00:00 prečo váš penis poriadne nestojí

Stáva sa to aj vám? Keď penis nestojí poriadne, kolieska vo vašej hlave sa roztočia na plné obrátky a hľadáte odpovede na viacero otázok. Prečo sa to stalo? Je problém vo mne alebo v partnerke?

Problém s erekciou môže vzniknúť z viacerých dôvodov. Spolu s pomenovaním problémov vám prinášame aj riešenia, ako konkrétny problém môžete vyriešiť.

Problém č. 1: psychika (stres, úzkosť, strach z intimity, vina)

Všetko sa začína v hlave. Aj impulzy k tomu, aby vám penis poriadne stál. Pre pevnú erekciu počas celého sexuálneho styku sa potrebujete uvoľniť a cítiť sa pohodlne. Ak však budete pod vplyvom stresu, vaša psychika bude narušená, telo bude v napätí.

Dôsledkom pôsobenia stresu môžu byť v organizme vyvolané rôzne emocionálne, fyzické a mentálne reakcie. Tie vedú často aj k zúženiu ciev, a to aj tých, ktoré vedú priamo do penisu. Takto sa narúša prietok krvi, ktorý je základom pre kvalitnú erekciu.

Zvýšený stres môže tiež zvýšiť riziko zhoršenia zdravia a diagnóz, ktoré samotné môžu nedostatočnú erekciu spôsobovať: vysoký krvný tlak, srdcovo-cievne ochorenia, obezita.

Riešenie

Základom je identifikovať, čo vám v živote spôsobuje stresové reakcie a po ich pomenovaní bude jednoduchšie vysporiadať sa s nimi. Na odbúranie stresu platia aj všeobecné odporúčania:

● pokúste sa odstrániť zdroj stresu;

● naučte sa relaxovať, meditovať a vychutnávať si chvíle oddychu (odporúča sa najmä vtedy, keď sa nedokážete koncentrovať a to ani pri sexe);

● pite s mierou (alebo vôbec) a neutápajte svoje problémy v alkohole;

● skončite s fajčením a ďalšími nezdravými návykmi (fajčenie podporuje rozvoj stresu);

● pravidelne sa venujte cvičeniu - funguje ako prevencia obezity, vysokého tlaku aj rozvoja srdcových ochorení;

● nebojte sa požiadať o pomoc (napr. pri zvládaní pracovných úloh);

● pravidelne sa starajte a zaujímajte o svoj zdravotný stav (preventívne prehliadky);

● vyriešte všetky vzťahové problémy, ktoré vám spôsobujú stres a úzkosť;

● kombinujte jednotlivé stratégie medzi sebou.

Problém č. 2: strava a životný štýl

Zlé stravovanie a nedostatok fyzickej aktivity sú ďalšou príčinou problémov s penisom a erekciou. Ako je možné spojiť tieto veci dokopy? V súvislosti so stravou platí, že priveľa tuku škodí nielen vášmu zdraviu, ale aj cievnemu systému. Zabránenie správnej cirkulácii krvi do penisu môže spôsobiť, že nebude fungovať tak, ako má. Rovnako sa o to môže postarať aj nedostatok potrebných živín v strave.

Riešenie

Mnohé výskumy potvrdzujú, že pravidelné cvičenie môže výrazne pomôcť pri problémoch s erekciou a erektilnou dysfunkciou. Podporí celkové zdravie a pozitívne ovplyvní prietok krvi presne tam, kam treba. Čerešničkou na torte bude odolnejšie, vyšportovanejšie telo a sebavedomý muž. Stačí na to už 30 minút cvičenia štyrikrát v týždni.

Stravu z fast-foodov zameňte za zdravšie verzie, ktoré budú obsahovať bielkoviny, vitamíny a minerály, nielen veľkú dávku nezdravých tukov a cukrov. Vedeli ste, že aj niektoré druhy zeleniny prospievajú vašej erekcii? Ďalšími prírodnými prostriedkami, ktorými môžete svoju stravu obohatiť sú kotvičník zemný či maca peruánska. Sú súčasťou prírodného doplnku výživy Zerex Klasik, ktorý priaznivo vplýva na erekciu.

Problém č. 3: zapieranie “mužských problémov”

Jedným z dôvodom, že penis nechce stáť alebo nestojí dostatočne dlho, je neprimeraná, nedostatočná, prípadne žiadna liečba intímnych problémov. Nie každý muž je totiž ochotný riešiť svoj problém, či už návštevou odborníka alebo rozhovorom s partnerkou.

Riešenie

Buďte proaktívny. Problém so stoporením údu môže totiž signalizovať aj závažnejšie ochorenia, na ktoré vaše telo týmto spôsobom reaguje. Rovnako je dobré “upratať si” vo vašich vzťahoch a porozprávať sa s partnerkou, že problém vznikol. Ukážete tak ochotu daný problém dostať pod kontrolu. Svojou nečinnosťou by ste mohli totiž veľa stratiť - inak fungujúci vzťah alebo pevné zdravie.

Problém č. 4: lieky na predpis

Liečenie niektorých chronických diagnóz vyžaduje užívanie rôznych liekov, ktorých “vedľajším účinkom” môže byť práve problémy v intímnej oblasti. Jedná sa najmä o lieky proti vysokému krvnému tlaku, antidepresíva, lieky proti bolesti, hormonálna liečba.

Riešenie

Konzultujte možnosti so svojím lekárom. Navyše, existujú aj certifikované prírodné doplnky výživy, ktoré dlhodobo podporujú sexuálnu kondíciu a majú priaznivý vplyv na erekciu aj libido.

Problém č. 5: sedavé zamestnanie

Muži, ktorí strávia sedením celé hodiny, tiež zaznamenávajú, že penis nestojí tak, ako by mal. Hodiny a hodiny za volantom či v kancelácii pri počítači sa môžu odraziť aj na takom ukazovateli, ako je penis.

Riešenie

Predpokladáme, že zamestnanie meniť nebudete. Preto si vynahrádzajte čas strávený sedením a fyzickou “nečinnosťou” za rôzne fyzické aktivity. Ranný beh, turisitka, prechádzka po večeri s partnerkou, plávanie počas obednej pauzy…

Nájdite vám vyhovujúcu činnosť, ktorá vás bude baviť, a zabijete tak viac múch jednou ranou. Odbúrate stres, vyvyniete si pohybovú rutinu a opäť získate pevnú erekciu pre svoj penis. Verte, že (to) bude stáť za to.

Ak ste sa rozhodli nezmieriť s tým, že váš neposlušný penis bude určovať smerovanie vášho sexuálneho života, predložili sme vám slušný arzenál zbraní. Chopte sa ich a zabezpečte si, že penis bude stáť presne tak ako treba.



penis
Magazín arrow
Magazín arrow