Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

2 základné tipy ako zlepšiť partnerský vzťah

Autor článku: redakcia Zerex.sk 16.04.2014 00:00

Dnes nadviažeme na náš posledný článok v rámci riešenia vzťahov medzi oboma pohlaviami.

TIP č. 1 - nedávajte rady

Začať môžeme prvým tipom na zlepšenie, ktorý sa týka toho, aby žena mužovi nedávala rady. Platí, že ak partnerka nie je schopná vžiť sa do povahy a naturelu svojho partnera, môže vzniknúť problém v tom, že ho nevedomky raní a potupí, i keď ho veľmi miluje. Bohužiaľ takýchto situácií je v bežnom živote veľmi veľa, to každý z nás dobre pozná. Pamätať je potrebné na to, čo sme už spomínali v našich prvotných článkoch o riešení vzťahov medzi mužom a ženou, že Marťania ani raz neponúkajú radu, pokým o ňu niekto nepožiada sám.

Platí, že na Marse je najväčšou úctou situácia, keď ten druhý sa vie vždy vysporiadať so svojimi problémami svojpomocne. Výnimku tvoria iba situácie, keď sami vyhľadajú a poprosia o pomocnú ruku. Ak sa partnerka rozhodne dať radu svojmu partnerovi alebo sa pokúša mu nejakým spôsobom pomôcť, aj keď ju o to nežiadal, častokrát si neuvedomuje, že jej partner to chápe ako neprijateľnú kritiku. I v prípade, že by mala žena najlepší úmysel, muž to chápe ako zraňovanie a urážanie.

Výnimkou nie je ani neovládateľné správanie muža, ktoré môže niekedy viesť až do hnevu a zlosti v tých najvyhrotenejších situáciách, predovšetkým kvôli tomu, že bol v detskom období často kritizovaní svojimi rodičmi. Dôležité je poznamenať, že muži sú pyšní na svoju odbornosť, predovšetkým v prípadoch, ak je nevyhnutné opraviť stroje, či iné mechanizmy a vyhľadať tú najlepšiu cestu vedúcu k vyriešeniu daného problému. V týchto prípadoch muži prijmú láskavú podporu svojej partnerky a nie jej rady a nanajvýš aj kritizovanie.

TIP č. 2 - naučte sa počúvať

Pokiaľ partner nerozumie, v čom sa od neho jeho partnerka diferencuje, môže svojím úsilím o pomoc všetko skomplikovať a urobiť horším. Muži ako partneri svojich žien by mali pamätať na to, že ženy rozprávajú o problémoch s cieľom viac sa zblížiť, nie vždy vyhľadávajú riešenie a uspokojujúce vysvetlenie každého nastoleného problému. V tomto sa výrazne ženy od mužov odlišujú, čo sme už naznačili niekoľkokrát.

Zvyčajne sa partnerka chce rozdeliť o svoje pocity z celého dňa a jej partner si namýšľa, že ak jej poskytne pomoc a nastolí jej množstvo riešení na jej problémy, že tým jej pomôže. No nedokáže pochopiť, prečo ju to neteší, keď sa jej snaží pomôcť. Chlapi zvyčajne nič o živote na Venuši nevedia, nechápu často tomu, aké je dôležité iba počúvať a neprichádzať ihneď s dákym riešením. Návrhy na riešenie problémov všetko urobia horším. Venušanky totižto neponúkajú riešenie, keď niekto hovorí. Prejavujú si autoritu tak, že nedočkavo počúvajú jedna druhú a usilujú sa porozumieť citom tej druhej.

Milí páni, musíte pochopiť, že vašim partnerkám pomôže to, keď ju v pokoji vypočujete. Musíte sa naučiť umeniu počúvať, nič viac. Ak si toto uvedomíte, výsledky vašich rozhovorov s vašou milovanou budú na inej úrovni a s oveľa priaznivejšími výsledkami. Ženy budú spokojné, ak sa naučíte počúvať, čo rozpráva. Musíte spoznať rozdiely medzi vami a naučiť sa počúvať bez potreby ihneď dávať riešenia. Naopak, vaša partnerka by mala ovládať schopnosť uvoľniť sa a prijímať bez toho, aby hneď poskytovala rady spolu s kritikou. V závere nášho článku zhrnieme dve chyby, ktoré sa v našich vzťahoch objavujú najviac:

  1. Muži sa snažia zmeniť pocity ženy vždy, keď ju niečo sužuje. Ako pán „Opravár“ ponúka riešenie problémov“, ktoré však úplne neguje jej pocity.
  2. Žena sa usiluje zmeniť správanie muža, ak sa dopustí akejkoľvek chyby. Ihneď založí takzvaný „Výbor“ na zdokonalenie domáceho prostredia, kritizuje a dáva mužovi rady, o ktoré nepožiadal.

Začnite chápať uvedené skutočnosti, ktoré sme dnes prezentovali. Ak sa naučíte správne chápať tieto dva rozdiely, budete môcť pokračovať ďalej v zlepšovaní svojho vzťahu...



partnerské problémy o ženách o mužoch partnerské hádky
Magazín arrow
Magazín arrow