Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

15 dôležitých zásad rande naslepo

06.08.2020 00:00 rande-naslepo

Čaká vás rande naslepo? Na čo by ste mali myslieť, keď sa s niekým chystáte stretnúť po prvýkrát?

#1 Urobte si predbežnú predstavu 

Ak ste prešli zoznamovaním sa na internetovej zoznamke, obaja už máte nejakú predstavu, s kým sa máte stretnúť. Dobre čítajte správy a aj to, čo je medzi riadkami. Klaďte otázky, pýtajte sa, aby ste mali čo najviac vstupných informácií. Vďaka tomu budete vedieť lepšie určiť, aký typ rande by bolo vhodné zvoliť (pri káve, na športovom podujatí, v opere, a podobne).

#2 Neutralizujte svoje očakávania

Myslite na to, že fotografie, ktoré môžete mať k dispozícii, posielajú ľudia, keď sú s nimi spokojní. Ruku na srdce: poslali by ste fotku, kde sa sami sebe nepáčite? Každý sa chce ukázať v čo najlepšom svetle. Nevytvárajte si však vopred predstavu o ideálnom mužovi/ideálnej žene. Neutrálnym postojom k tomu, s kým sa máte stretnúť, môžete predísť sklamaniu.

#3 Plánujte rande: kam pôjdete, čo budete robiť

Podľa toho, čo už o sebe viete, orientujte sa podľa niečoho, čo máte spoločné. Obaja milujete sushi? Určitý typ hudby? Vyhnite sa večeri v luxusnej reštaurácii s večerou so štyrmi chodmi s niekým, kto by vôbec nemusel byť váš typ. Ak sa vám napríklad obom páči jazz, dajte si kávu v jazzovom klube. 

Pri plánovaní prvého rande nezabudnite na jednu dôležitú a zásadnú radu: nikdy neplánujte prvé rande naslepo u seba doma! Na jednej strane ide o vašu bezpečnosť, na druhej strane tým cudziemu človeku sprístupňujete svoju adresu a zdieľate svoje súkromie skôr, ako ho spoznáte. 

Plánujte rande naslepo. Kam pôjdete? Čo budete robiť?

#4 Zanechajte dobrý prvý dojem

Ako už zo životných skúseností viete, prvý dojem je len jeden a je to jedna z vecí, ktorá nikdy nedostane druhú možnosť. Dajte si záležať na výbere oblečenia, upravte si vlasy, nechty, očistite obuv.  

Rada pre ženy: na prvé rande nechoďte v úplne nových topánkach, najmä ak sa jedná o lodičky na vysokých opätkoch. Nová obuv môže poriadne znepríjemniť aj skvele rozbehnuté rande. Aj šaty môžu zanechať zlý dojem, ak si ich budete neustále poťahovať, naprávať a venovať im pozornosť viac, ako samotnému stretnutiu.

Rada pre mužov:  nebuďte príliš neformálny. Dámy si všímajú a verte, všímajú si veľmi pozorne. Ste oholený? Máte čisté oblečenie? Dali ste si záležať na výbere vône? 

#5 Nepredstierajte, že ste niekto iný a zostaňte za každých okolností sami sebou

Buďte skromný a príliš sa nechváľte. Ak to vyjde, budete mať dosť času na to, aby ste o svojich kvalitách presvedčili a dali vedieť. Je v poriadku hovoriť o úspechoch vo vašom živote, pokiaľ je to vhodné pre konverzáciu. Vyvarujte sa však chvastaniu. 

#6 Dajte druhej strane šancu užiť si čas s vami

#7 Používajte všetkých 5 zmyslov

Počúvajte, pozorujte, a zapojte aj ostatné zmysly, aby ste nasali atmosféru, akú druhá strana vytvára. Cítite sa s ním/s ňou príjemne? Vnímate gestá, vône, prípadný dotyk pozitívne? Súhrn toho, čo zistí vašich päť zmyslov, podčiarkne to, čo vám napovie šiesty: ďalšie rande alebo utekaj.

Vnímajte to, či sa na rande naslepo cítite príjemne - alebo naopak by ste ho najradšej ukončili.

#8 Pozorujte jeho/jej reč tela

Aj zdanlivo banálne pohyby vedia na nás podvedome pôsobiť príjemne alebo práve naopak. Nadradenosť, uzavretosť, záujem - to všetko je možné vyčítať z pohybov tela. 

#9 Nesťažujte sa a zostaňte pozitívny/a

Prvé rande a sťažnosti? Predstavte si, aký dojem by si z vás odniesla druhá strana. Alebo sa vžite do situácie a predstavte si, ako by ste sa cítili, keby ste mali počúvať negatívne reči, sťažnosti. Pravdepodobne by sa rande nikdy viac nezopakovalo.

#10 Alkoholu sa na prvom rande radšej vyhnite

Uvoľnenie si môžete dopriať pomocou pohodlného oblečenia, ale rozviazanie jazyka s pomocou “ohnivej vody” nie je práve najlepší nápad. Alkohol odhadzuje zábrany a mohol by byť príčinou niečoho, kvôli čomu by ste sa na druhý deň nemohli pozrieť do zrkadla.

#11 Pozorne počúvajte a všímajte si, či to robí aj druhá strana

Nie je nič horšie ako zistiť, že vás vlastne nevníma a venuje pozornosť niečomu celkom inému (mobil, čašníčka a podobne). Ak rande nesmeruje tam, kam ste si to predstavovali, máte jasnú odpoveď na to, či sa stretnete znovu.

Stretnete sa po prvom rande znovu? Počúva vás druhá strana rovnako ako vy ju?

#12 Nepýtajte sa príliš osobné otázky

Určite nechcete, aby ste sa cítili príliš nepríjemne. Rande naslepo je samo o sebe stresujúca záležitosť a pýtať sa otázky “na telo” je ešte vyšší level. Ešte horšie je dostať odpoveď, po ktorej nebudete vedieť adekvátne reagovať a ste pritlačení k stene

#13 Všímajte si, či a ako často sa usmieva/smeje

Úsmev je prostriedok na odbúranie obáv, strachu, a je aj mostom medzi dvoma ľuďmi. Pozorujte, či vám venuje úsmev, opätuje ten váš alebo sa len sucho tvári a ústa sa nepohnú ani za nič.

#14 Prvé rande naslepo a sex?

Mať sex na prvom stretnutí mnohí obhajujú tvrdením, že nebudú kupovať “mačku vo vreci” a hneď vedia, na čom sú. Ak však vyslovene nejde len o zoznámenie za účelom vytvorenia čisto intímneho vzťahu, zaraďte spiatočku. Budovanie vzťahu nemusíte hneď začať v posteli. Dajte šancu spoznať jeden druhého a na sexuálny vzťah si dajte trochu viac času. 

Tip pre pánov

Keď sa vám naskytla príležitosť spoznať ženu, po akej ste túžili, a vyzerá to sľubne, nič vám nebráni pripraviť sa

Aby vás nezaskočila nervozita a neodrazila sa na vašej erekcii či výkone, pripravte sa pomocou tabletiek na erekciu Zerex Klasik. Predstavuje vysoko koncentrované zloženie extraktov z tradičných bylín a dôležitých aminokyselín. Zložky na prírodnej báze obsiahnuté v produkte majú priaznivý vplyv na pevnú erekciu, kvalitu sexuálneho života a výkon muža v posteli.

#15 Z rande by ste mali odchádzať s jasnou predstavou

Po spoločne strávených chvíľach by ste mali mať jasno v jednej veci: Chcem alebo nechcem sa s ním/ňou opäť stretnúť? 

Zvážte všetky okolnosti, s ktorými ste sa stretli. Ako rozpráva, o čom, v čom sa to líšilo od toho, o čom ste komunikovali pred rande, či fotografie korešpondovali so skutočnosťou a podobne. Ak sa vám smerovanie nepáči, nestrácajte čas. Poďakujte, ale povedzte, že už sa neuvidíte. 

Pokiaľ “áno” prevažuje nad “nie”, užívajte si celý ten proces, ktorý príde na druhom, treťom a ďalších rande.



rande naslepo
Magazín arrow
Magazín arrow