Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Dôvody, prečo piť vodu s citrónom

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.08.2014 00:00 voda s citr

Ak chcete byť „fit“ celý deň, pite vodu s citrónom...

Voda s citrónom je zdravá a jej pravidelné pitie dokáže nakopnúť organizmus na vyššie obrátky. Ešte lepšie je piť teplú vodu s citrónom hneď na začiatku nového dňa. Teplá voda podnecuje aktivitu tráviaceho systému a samotných čriev, navyše šťava z citróna obsahuje dôležité a prospešné vitamínyminerálne látky (potrebné na odstraňovanie škodlivých toxických látok von z tela). Okrem toho voda s citrónom má ešte oveľa viac ďalších priaznivých účinkov na ľudské telo. Aké to sú sa dočítate v ďalšej časti článku.

Priaznivé účinky vody s citrónom

  • Aj napriek tomu, že citrón je kyslý, zaraďuje sa k takzvaným „zásadotvornýmpotravinám. Zásadité „ph hodnoty“ a prostredie sú pre zdravie človeka veľmi podstatnými. Navyše šťava z citróna pôsobí močopudne, to znamená podnecuje k močeniu častejšie a tým sú skôr a účinnejšie vyplavované škodlivé (toxické) látky z tela von.
  • Pomáha redukovať hmotnosť. Citrón obsahuje vlákninu pektín. Táto látka zmierňuje chuť na jedlo. Vďaka pravidelnému popíjaniu citrónovej vody nebudete mať chuť na všetko zlé okolité jedlo.
  • Citrón má veľké zásoby vitamínu C. Ten je potrebný ako prostriedok prevencie pred bacilmi a nachladnutím. Rovnako obsahuje draslík potrebný pre správne a optimálne fungovanie celého nervového systému. V kozmetike vitamín C napomáha v boji proti nežiaducim vráskam a tiež podporuje sviežu, jemnú a vláčnu pleť.
  • Šťava z citróna pomáha chrániť oči. Zachováva ich v zdravom stave. Rovnako pomáha viacej odvodniť telo a tým vaše telo dokáže ochrániť aj pred nežiadanou celulitídou.
  • Pite šťavu z citróna po každom tréningu, po cvičení s cieľom doplnenie potrebných solí vášmu telu. Rovnako táto šťava podporuje rýchlejší metabolizmus tela. Práve vytlačená šťava z citróna je vynikajúca na ochranu vašich ďasien a tiež i zubov. Svojimi účinkami je schopná zastaviť krvácanie, utlmuje bolesť zubov a účinnou je aj v prípade zápachu z úst.

Páli vás záha? Žiadny problém, použite citrónovú vodu

Ak skombinujete mierne teplú vodu s citrónmi, zaženiete nepríjemné pálenie záhy, ako aj nepríjemnú ťažobu od žalúdka. Voda s citrónom je veľmi dobrou voľbou pri ťažkostiach s nedostatkom vody vo vašom tele.

Dobrá rada proti únave po prebdenej noci

Pokiaľ ste unavení, slabí a vyčerpaní po bujarej noci, máme pre vás riešenie. Rozrežte citrón, osoľte ho a skonzumujte ho ešte pred raňajkami. Tento trik vám zaručene pomôže. Ak by ste mali problém s konzumáciou čerstvého citróna a aj napriek tomu vám vaše zdravie nie je ľahostajné, máme pre vás riešenie. Skúste siahnuť po produktoch prírodnej zdravej medicíny zerex.sk. Určite si medzi nimi nájdete produkt, ktorý bude schopný sa vyrovnať čerstvému citrónu.



pitný režim voda vitamínc
Magazín arrow
Magazín arrow