Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ako dosiahnuť, aby muž prehovoril

Autor článku: redakcia Zerex.sk 21.06.2014 00:00

Každý muž prehovorí, len musíte vedieť, ako na neho...

V tejto súvislosti platí, ak žena a milujúca partnerka má pocit a potrebu hovoriť s partnerom (alebo sa chce k nemu ešte viac priblížiť), mala by jednoducho začať hovoriť a nečakať na muža. Pokiaľ chce začať konverzáciu, musí sa rozdeliť o svoje city a stavy ako prvá, i keď mužovi sa veľmi nechce rozprávať. Ak ho žena ocení ako poslucháča, pomaličky sa taktiež rozrozpráva.

Muž (partner) môže byť pripravený na rozhovor so ženou, i keď zo začiatku nemá čo prezradiť. Ženy totižto väčšinou netušia, že Marťania vyžadujú mať príčinu, aby začali hovoriť. Nerozprávajú iba preto, aby sa rozdelili o svoje zmyslové, či citové zážitky. Pokiaľ žena hovorí, po chvíľke sa aj muž rozrozpráva a vysloví jej svoj úsudok na to, čo v tej chvíli počul.

Povedzme, pokiaľ žena hovorí o problémoch, na ktoré natrafila počas dňa, muž sa jej môže zveriť so svojimi osobnými starosťami a trápeniami. V takomto prípade dokonalejšie porozumejú jeden druhému. Pokiaľ ona rozpráva o pocitoch, ktoré súvisia s deťmi, možno aj on bude hovoriť o svojich pocitoch.

Ak žena rozpráva priamo a na rovinu, rovnako koná aj muž, pokiaľ nepociťuje nátlak, či obviňovanie zo strany ženy. Partnerka, ktorá hlasite premýšľa, zreteľne motivuje muža, aby sa rovnako zaangažoval do tohto procesu.

Pokiaľ však muž bude mať pocit, že žena na neho tlačí, prestane premýšľať. Už nemá čo povedať. I keby tomu bolo inak a mal by čo povedať, zo zásady nič nepovie a nedostane zo seba, pretože mu v tom bráni nápor zo strany jeho partnerky. Každý muž iba s ťažkosťami nesie situáciu, keď ho žena núti, aby hovoril.

Okrem iného partnera nevedomky odrádza vypočúvaním, predovšetkým ak on nepociťuje potrebu prehovoriť. Žena sa totižto nazdáva, že muž „vyžaduje hovoriť“ a preto by aj „mal hovoriť“. Pozabudla, že muž je z Marsu a nemá takú mocnú požiadavku hovoriť tak ako ona, žena pochádzajúca z Venuše, kde je to normálne. Navyše žena sa domnieva, že ak muž nehovorí nič, ani ju neľúbi. Pokiaľ odstrčíte muža za to, že nehovorí, nebude mať čo hovoriť.

Muž vyžaduje cítiť, že ho partnerka berie do úvahy takého, aký v skutočnosti aj je. Iba v takom prípade sa dokonale a celkom otvorí a bude úprimný. Pokiaľ je zo strany ženy nútený do rozhovoru, alebo sa nedokáže vyrovnať s jeho odťahovaním, muž sa zase domnieva, že ho neakceptuje dostatočne.

V závere nášho článku konštatujeme, že muž, ktorý sa často odvracia, musí veľa počúvať, pokiaľ sa priučí byť otvorený a úprimný, tak aj bude chcieť podeliť sa o svoje idey a pocity. Vyžaduje iba jedno - ocenenie zo strany svojej milovanej partnerky, aby sa dokázal rozhovoriť a rozrozprávať, pretože inak to bude z jeho strany nemožné. Pokiaľ už budeme toto vedieť, zíde sa nám vedieť a poznať skutočnosti týkajúce sa aj toho, ako vôbec začať rozhovor s mužom. Ale o tom už v budúcom článku v rámci nášho magazínu...



o mužoch
Magazín arrow
Magazín arrow